Nedan presenterar vi olika alternativ till god mat som finns under mässan. Vi har såklart även ett café där du kan ta en kaffepaus samt en restaurang på övervånigen för det lite hungrigare i sällskapet.

Chef´s Table

Örebro Öl-pch Whiskyfestival presenterar
CHEF´S TABLE – med Anders Johnsson från Slyteviken

Sitt mitt i händelsernas centrum och avnjut en fyrarätters, omsorgsfullt komponerad meny med tillhörande öl och avec. Framtagen och lagad av Anders Johnsson, finalist i Årets kock 2018.

Meny

Pilsnerstekt lök från Mullhyttan
Grillad grädde, riven tryffel och Pecorino från Bredsjö

Kryddig hjort från Boo slott
Len rotsellerikräm med kryddstekt hjort i tunna skivor,rostade nötter, gurka och vattenkrasse

Hummer från Västkusten
Rostad morot med råstekt hummer, chili, ärtsoja och Svedjan gårdsost.

Äpple och karamell
Fattig riddare med gräddig äppelglass, äppelkompott med syltad ingefära och rosmarinkaramell

 

Varje sittning är exklusiv med endast 14 platser.
Pris: 1095 kr exkl. moms inkl. entré, garderob
1250 kr inkl. moms inkl. entré, garderob

 

Fredag 29/11, 19.00

Lördag 30/11, 14.00,  18.00

Bokning skickas till: fanny.motin@conventum.se

”Min matlagning är enkel. Den går ut på att laga ärlig och kärleksfull mat. Jag tror det handlar om att bygga relationer,
lära känna människorna bakom råvaran, förstå hur allt hänger ihop, producent, natur och årstid.”

Anders Johnsson

SLYTEVIKEN

 

 

Hamburgerbruket

Hamburgerbruket serverar gourmetburgare till vettiga priser. Hos oss förenas hantverk, matlagning och kärleken till riktigt grymma burgare. Dessutom går det fort att få maten. Som snabbmat, fast godare. På Öl & whisky i år ser vi fram emot att servera vår egna klassiker, BRUKET

 

 

Julbord

Conventums klassiska julbord serveras nu under Örebro Öl och Whiskyfestival.

Passande till första advent kan ni nu njuta av julens läckerheter samtidigt som ni unnar er god dryck och delikatesser.

MENY
Conventums klassiska julbord

(G) = Innehåller gluten
(L) = Innehåller laktos
(N) = Innehåller nötter
(V) = Vegansk

SILL OCH STRÖMMING
Kokt potatis (V)
Ägghalvor
Gräddfil
Rödlök & Gräslök(V)
Citron(V)
Algromscremé
Glasmästarsill
Kryddmästarens matjessill
Senapssill
Inlagd zuccini i dill och- algromsås(V)
Ingefärspicklade morötter med senapsfrön. (V)
Fänkålscrudité med kapris och citron. (V)
Bulgursallad med blomkål, saffran och persilja(G) (V)
Flerbönsallad med och rivna morötter(V)

LAX OCH ÖVRIG FISK
Carlshamns mjölkfria smör (V)
Boxholm kryddost (L)
Kvibille Prästost (L)
Lantbröd(G) (V)
Vörtlimpa(G,L) (V)
Spisknäckebröd(G) (V)
Julknäcke(G) (V)
Gravad lax från Lillängen
Varmrökt lax från Lillängen(G)
Kallrökt lax från Lillängen
Hovmästarsås(V)
Örtagårdssås

KALLSKURET
Grilljerad Julskinka (G,L)
Rödbetssallad(vegan)
Krämig potatissallad(vegan)
Sötstark senap
Nötpastrami
Kalkonpastrami
Rökt lammstek

SMÅVARMT
Prinskorv
Köttbullar (G,L)
Rökta kamben från Bergslagsdelikatesser
Janssons frestelse
Brysselkålsallad med rostad gulbeta, pumpa och fänkål (V)
Ugns bakad blomkål  med saffran och pumpafrön(V)
Rödkål(V)
Vegmebullar(V)
Svamp, potatis och grönkålslåda(V)
Griljerad långbakad rotselleri(V)

OSTAR OCH DESSERT
Kvibillecheddar (L)
Brieost (L)
Aura blåmögel
Blandade ostkex (G)
Ekologisk Björnbärsmarmelad (vegan)
Ris à la Malta med mandel (G,L,N)
Saftsås(V)
Fruktsallad(V)
Budapestrulle (N)
Chokladmoussetårta (G,L,N)
Chokladpudding
Vispad laktosfri grädde
Ischoklad (L, N)
Knäck (L,G,N)
Pepparkakor (G,L,N)
Skumtomtar
Rawfoodbollar(V)
Fruktsallad(V)
Pannacotta(V)
Chokladmousse på avokado (V)

 

Pris:

495 kr/pp inkl. entré, provningsglas och garderob. Julbordet bokas via Tickster.se

Vid sällskap över 10 personer så sker bokning via mail: fanny.motin@conventum.se

Om ni redan har en entrébiljett kan ni äta julbord i mån av plats för 295 kr