Välkommen till Öl- & Whisky Festivalen

Årets mässa går av stapeln 29-30 november 2024, Fredag 15 – 22 samt Lördag 13 – 21

Örebros uppskattade öl- och whiskyfestival anordnas 2024 för 17:e gången på Conventum Arena. Här samlas ca 5 000 personer en gång om året – allt från riktigt nördiga dryckesfantaster till dem som är lite småtörstiga – för att lära sig mer och prova de spännande produkter som utställarna erbjuder. Här finns även möjlighet att delta i seminarier och specialprovningar samt få något gott att äta. Tillsammans skapar vi en trivsam helg och en lyckad tillställning för alla! Vi ses den 29-30 november ! Välkomna !

Vilka är utställarna?

Vi kommer att ha ett 50- 60-tal utställare som bl.a. är mikrobryggerier, whisky- och ölimportörer, bryggmästare, whiskyhuvudmän och en rad olika choklad- och delikatess företag.

Våra utställare

Varför en festival?

Vi tror att vårt arrangemang lockar besökare som normalt inte går på öl- och whiskyfestivaler. En av anledningarna är att festivalhallen ligger mitt i centrala Örebro. En annan anledning är att vi profilerar oss som en festival för den breda publiken.

Det visar sig att intresset för öl och whisky har ökat på senare åren. Det startas fler och fler mikrobryggerier och importörerna breddar sin whisky- och ölportfölj.

En annan anledning till varför vi har en festival i Örebro är att vi har fått en mycket god uppbackning från många importörer och bryggerier som gärna ställer ut på vår festival.

Vad händer?

Som besökare går du runt och köper provsmak, allt från 10 cl öl till 2 cl whisky. Sedan kommer vi ha ett antal öl- och whiskyprovningar, Master Classes samt olika seminarium.

Mat på festivalen?

På Conventum Arena har du flera olika möjligheter till förtäring. Dels kan du avnjuta hamburgare från Hamburgerbruket eller avnjuta något från våra utställare.

Läs mer här

Övrigt

Målet med festivalen är att besökarna skall få utökat kunskap inom öl och whisky samt att det skall vara en festlig tillställning.